Zásady ochrany osobních údajů

Kdo jsme

Naše webová adresa je: https://vinokvam.cz. Jako společnost VínokVám.cz s.r.o., se sídlem č.p. 171, 250 83 Zlatá, IČO: 076 32 401, jsme také správcem všech osobních údajů. Pověřenou osobou je Jan Šarata, kterého můžete kdykoliv s dotazem ohledně Vašich osobních údajů kontaktovat na emailu honza@vinokvam.cz. Mějte však na paměti, že k většině úkonům spojených s Vašimi osobními údaji se budete muset legitimovat.

Jaké shromažďujeme osobní údaje a proč je shromažďujeme

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat v rozsahu, v jakém je to nezbytné pro účely zpracování, zejména tedy pro účely vzájemných obchodních vztahů jako jsou předsmluvní jednání a následné plnění uzavřených smluv. Jedná se zejména o kontaktní a identifikační údaje (jméno a příjmení, adresa bydliště, e-mailová adresa a telefonní číslo) a další údaje potřebné pro plnění smlouvy. 

Vaše osobní údaje zpracováváme primárně za účelem uzavření a plnění smlouvy. Jakmile je smlouva uzavřena, Vaše osobní údaje zpracováváme k tomu, abychom Vám řádně doručili zakoupené zboží. Na základě tohoto právního důvodu tedy zpracováváme především údaje fakturační a doručovací.

Dalším účelem zpracování Vašich osobních údajů je plnění právních povinností, a to zejména ve vztahu k některým daňovým a účetním předpisům – např. dle zákona o dani z přidané hodnoty musíme uchovávat účetní doklady po dobu 10 let od konce účetního období.

Komentáře

Když návštěvníci přidají komentář na tento web např. v podobě hodnocení produktu, jsou shromažďovány údaje zobrazené ve formuláři pro komentář, dále IP adresa návštěvníka a řetězec user agent definující prohlížeč, což pomáhá k detekci spamu.

Službě Gravatar může být poskytnut anonymní řetězec vytvořený z Vaší emailové adresy (nazývaný také hash), díky kterému lze určit jestli tuto službu používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici zde: https://automattic.com/privacy/. Po schválení Vašeho komentáře je Váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu Vašeho komentáře.

Média

Pokud nahráváte obrázky na tento web, měli byste se vyhnout nahrávání obrázků s vloženými údaji o poloze (EXIF GPS). Návštěvníci webu mohou stáhnout a zobrazit libovolné data o poloze z obrázků na webu.

Kontaktní formuláře

Údaje z kontaktního formuláře jsou použity jen pro vyřízení daného dotazu. Na adresu info@vinokvam.cz nám přijde email s Vaším dotazem, na který pak můžeme reagovat.

Zásady použití Cookies

Co jsou cookies?

Jako cookie (anglicky koláčekoplatkasušenka) se v protokolu HTTP označuje malé množství dat, které WWW server pošle prohlížeči, který je uloží na počítači uživatele. Při každé další návštěvě téhož serveru pak prohlížeč tato data posílá zpět serveru. Cookies běžně slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů, ukládají se do nich uživatelské předvolby apod.

Více informací: https://cs.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Jak a proč používáme cookies?

Cookies používáme pro zlepšení funkčnosti našich webových stránek a abychom lépe porozuměli, jak naši návštěvníci stránky nástroje a služby používají. Ukládání cookies na Vašem počítači nám pomáhá zlepšit Vaši zkušenost na našich stránkách při příští návštěvě.

Nepoužíváme Cookies ke sběru osobních údajů jako je Vaše jméno, ovšem můžeme spojit informace v cookie s osobními údaji získanými od Vás jinou cestou (např. při registrace na našich stránkách).

Jak mohu změnit nastavení pro cookies?

Nastavení cookies můžete kdykoli změnit v nastavení Vašeho prohlížeče. Pokud si ale např. cookies posílané z našich stránek úplně zakážete, může dojít k neočekávaným chybám zvláště při registraci či při nákupu v eshopu.

Co to tedy v praxi znamená?

Pokud na naše stránky přidáte komentář, můžete povolit uložení jména, emailové adresy a webové stránky do cookies. Tímto způsobem se snažíme zvýšit Váš komfort, když budete psát nový komentář, nebudete už muset tyto údaje znovu vyplňovat. Tyto soubory cookies budou mít životnost jeden rok.

Pokud máte účet a přihlašujete se k tomuto webu, nastavíme dočasné cookie pro ověření, zda Váš prohlížeč přijímá soubory cookies. Tento soubor cookie neobsahuje žádná osobní data a při zavření prohlížeče se zruší.

Při přihlašování Vám nastavíme také několik souborů cookies pro uložení Vašich přihlašovacích údajů a pro nastavení zobrazení obrazovky. Přihlašovací soubory cookies mají životnost dva dny a cookies pro nastavení zobrazení mají životnost jeden rok. Pokud potvrdíte možnost „Zapamatovat si mě“, Vaše přihlášení bude trvat dva týdny. Pokud se ze svého účtu odhlásíte, přihlašovací cookies budou odstraněny.

Vložený obsah z dalších webů

Příspěvky na těchto stránkách mohou obsahovat vložený obsah (například videa, obrázky, články atd.). Vložený obsah z jiných webových stránek se chová stejným způsobem, jako kdyby návštěvník navštívil jiný web.

Tyto webové stránky mohou shromažďovat data o Vás, používat soubory cookies, vkládat další sledování od třetích stran a sledovat Vaši interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování interakce s vloženým obsahem, pokud máte účet a jste přihlášeni na danou webovou stránku.

S kým sdílíme Vaše údaje

Abychom mohli měřit, jak se Vám na našem webu líbí, kde trávíte nejvíce času a kam klikáte, používáme dalšího poskytovatele služeb pro určité zpracovatelské operace. A tím je:
Google – Google Analytics pomocí měřícího kódu.

Vaše osobní údaje předáváme i dopravcům, kteří pro Vás zajišťují doručení zboží. Takto předané údaje zahrnují především Vaše jméno a příjmení, doručovací adresu, tel. číslo, na kterém Vás může dopravce kontaktovat, a pokud nebylo zboží uhrazeno předem, tak i případně částku, kterou je třeba při převzetí zboží uhradit.

Jak dlouho uchováváme Vaše údaje

Pokud přidáte komentář, komentář a jeho metadata budou uchovávána po dobu neurčitou. Údaje jsou uchovávány za účelem automatického rozpoznání a schválení všech následných komentářů, místo jejich držení ve frontě moderování.

Pro uživatele, kteří se registrují na tomto webu, ukládáme také osobní údaje, které uvádějí ve svém uživatelském profilu. Všichni uživatelé mohou kdykoliv vidět, upravovat nebo smazat své osobní údaje (s výjimkou toho, že nemohou změnit své uživatelské jméno). Administrátoři webu mohou také tyto informace zobrazit a upravovat.

Vaše osobní údaje zpracováváme po celou dobu trvání smluvního vztahu mezi námi a 3 roky po jeho zániku z důvodu naší ochrany v případném soudním sporu.

Jaká máte práva?

Pokud máte na tomto webu účet nebo jste zde přidali komentáře, můžete požádat o obdržení souboru s exportem osobních údajů, které o Vás uchováváme, včetně všech údajů, které jste nám poskytli. Můžete také požádat o odstranění veškerých osobních údajů, které o Vás uchováváme. Tato možnost nezahrnuje údaje, které jsme povinni uchovávat z administrativních, právních nebo bezpečnostních důvodů.

Máte-li za to, že Vaše osobní údaje zpracováváme protiprávně, máte rovněž právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Budeme však rádi, pokud budete situaci nejprve řešit s námi. Vždy nás můžete snadno kontaktovat, a to buď přímo pověřenou osobu na emailu honza@vinokvam.cz nebo můžete využít náš email info@vinokvam.cz anebo nás kontaktovat telefonicky na čísle +420 739 000 137.

Kam posíláme Vaše data?

Komentáře návštěvníků mohou být kontrolovány prostřednictvím automatizované služby detekce spamu, která může být umístěna v zahraničí.

Jak chráníme Vaše osobní údaje

Vaše data jsou u nás v bezpečí. Přijali jsme technická opatření, která zajišťují zabezpečení osobních údajů šifrováním přenosu dat pomocí HTTPS protokolu (zámeček, co je vedle naší URL adresy) a zabezpečili Vaše osobní údaje v souladu s čl. 32 GDPR.