Vinařství Mezi sklepy Čejkovice
Vinařství Mezi sklepy Čejkovice je rodinná firma, která svým objemem výroby spadá do kategorie malých vinařů a již třetí generaci navazuje na tradiční výrobu vína.
„Vína vyrábíme především z hroznů vlastní produkce. Důraz je kladen na kvalitu suroviny, proto je úroda ve vinicích patřičně redukována. Při výrobě samotného vína jsou použity tradiční výrobní postupy, kombinované s moderními postupy řízeného kvašení a vinifikace.“
Vinařství Michna Čejkovice
Vinařství Michna Čejkovice bylo založeno v roce 2003 a navazuje na třígenerační zkušenosti pěstování révy vinné včetně zpracování hroznů. Veškeré práce, jak ve viničním, tak i ve sklepním hospodářství jsou prováděny s cílem dosáhnout nejvyšší kvality hroznů a následně i nejvyšší jakosti vyráběného vína.
„Vína jsou vyráběna pouze z vlastních hroznů, u kterých máme zajištěnou prvotřídní kvalitu výchozí suroviny. Specializujeme se na výrobu zvláště jakostních a přívlastkových vín, které jsou lahvovány. Menší část výroby zůstává jako víno sudové. Naše vína jsou určena pro všechny milovníky kvalitních vín.“
Vinařství Radocha Čejkovice
„Jmenuji se Jiří Radocha. V šestnácti letech začaly mé první vinařské pokusy ve skleněných demižonech. V roce 2009 jsem nalahvoval své první víno pod etiketou a začala se psát historie Vinařství Radocha, tím jsem si splnil svůj velký sen o vlastním vinařství.
Víno se mi stalo nejen koníčkem, ale hlavně vášní, láskou a životním stylem. Vím, že už jsem s vínem na vždycky spjatý, stejně jako s milovanými Čejkovicemi, kde vinařím. Život bez vína si již nedovedu představit.
Na začátku mého vinaření nejsou žádné letité tradice, zkušenosti předků a historie po několik století zpět. Na začátku mého vinaření je láska k vínu a odhodlání.“
Vinařství Šťavík
Vinařství Šťavík má dlouholetou rodinnou tradici. Jako malé vinařství si uchovává tradiční výrobu a kvalitu vína.
Sklep Na Bařině
Rodinné vinařství bylo obnoveno v roce 2008 a navazuje na mnohaleté zkušenosti předků ve výrobě vína. Vinařství obhospodařuje přibližně 1,6 hektarů vinic převážně na jižních svazích Čejkovických svahů.
“Veškerá produkce vína je určena k lahvování. Vína jsou určena do vinoték, specializovaných prodejen, gastronomie a privátních archivů. Vyrábíme malé šarže s omezeným množstvím lahví. Vysoká kvalita hroznů a současně i způsob zpracování tvoří originální vína, což je rozpoznatelné z jejich vůně, barvy a chuti.”
Vinařství Hlinecký
Malé rodinné vinařství bylo založeno v roce 2003, aby navázalo na letitou rodinnou tradici. Mnohaletým rodinným krédem je “Láska, porozumění a úcta k přírodě” při práci s vínem a uskutečňování přání a představ Vás, milovníků vína.
“Hospodaříme na 1,2 ha vinic ve vinařské obci Čejkovice. Při výrobě vína se nebojíme novinek a experimentů, ale zároveň se rádi vracíme ke staronové tradici.”
Vinařství Hřiba s.r.o
Filozofií jednoho z nejmladších vinařství v Čejkovicích je vyrábět velmi omezenou nabídku vín. V roce 2013 jich duo Hřiba a Robek vyrobilo pouze sedm. Jejich vína jsou svěží, lehká a ovocitá, ale najdete u nich i skvělý Barrique nebo Portské. Jako každý malovinař – není v řetězcích, svoje vína vyrábí tradiční cestou v omezeném množství.
“…daj to na újezd a nech to ležet. Až ti bude 50 tak to vypijem…”
Vinařství Pastorek
“V současné době vlastníme 3,5 ha vinic v nejlepších vinařských tratí v obci Čejkovice. Výroba vína je postavena na moderních technologií. Vybrané partie vín zrají v dubových sudech. Kvalitě výsledných vín je podřízeno vše. Ekologické obdělávání vinic, nízké zatížení keřů, ruční sběr a šetrné zpracování hroznů. Výsledná vína nesou zřetelný rukopis vinařství Pastorek”
Vinařství Hajduch
“Mé jméno je Tomáš Hajduch a vinařství je mým koníčkem i živobytím. Víno, které chutnáte je vyjádřením mých názorů, zkušeností i aktuálního rozpoložení. V každé skleničce mého vína najdete kus mé osobnosti, radosti a chuti něco dokázat.
Cílem vinařství je motto “Není to jen o víně”. Toto heslo v sobě skrývá myšlenku potřást si rukou s každým, kdo naši láhev zakoupí”
Vinařství Konečný
“Jmenuji se Stanislav Konečný,
jsem výrobce kvalitních a exklusivních vín. Po absolvování vinařské školy jsem strávil několik měsíců na zahraniční stáži, kde jsem se učil novým technologiím a výrobě. Od roku 2004 jsem převzal rodinné vinařství.
VÍNA VYRÁBÍME POMOCÍ MODERNÍCH TECHNOLOGIÍ, JAKO JE ŠETRNÉ ZPRACOVÁNÍ HROZNŮ, ODKALENÍ MOŠTŮ, ZAKVÁŠENÍ UŠLECHTILÝMI KVASINKAMI A ŘÍZENÁ TEPLOTA KVAŠENÍ.
ODBOURÁVÁNÍ KYSELINY JABLEČNÉ U ČERVENÝCH VÍN JE SAMOZŘEJMOSTÍ.
VŠECHNA NÁMI VYROBENÁ VÍNA JSOU JEDINEČNÁ A JSOU URČENA JAK PRO KAŽDODENNÍ POTĚŠENÍ, TAK PRO SLAVNOSTNÍ PŘÍLEŽITOSTI.